Dean okulun koridorunda yürüyordu.Yanında en iyi arkadaşı Seamus vardı.Birlikte Büyük Salon'a gidiyorlardı.Dean bir ses duydu Seamıs'a:
-''Sen de duydun mu?''
-''Neyi?''
-''Az önceki sesi.''
-''Ben ses duymadım.Hayal görmüş olmalısın.''
-''Hayır,ben hayal mayal görmedim.''
Dean ve Seamus ilerlemeye devam ettiler.Dean bir türlü o sesi aklından çıkaramıyordu.Dean o sesi düşünürken birden bir patlama oldu.İkisi birden yere yattılar.Etrafına baktılar ve Büyük Salon elli metre uzaklarındaydı. Büyük Salon'da herkes bağırarak kaçıyordu.Dean ve Seamus oraya koşarak gittiler ve içeriye baktılar.Herkes üstlerine doğru geliyordu.Ön taraftan koşanlar küçük sınıflardı.Biraz daha ilerleyip büyük salona girdiler.İçeride çok az kişi vardı ve savaşıyorlardı.Etraflarındakileri tanımaya çalıştılar.Harry,Ron,Ginny,Hermoine,Neville,Fred,George,Prof.Mcgonall,Prof.Dumbledore,Prof.Snape içeride amansız bir savaş içindeydi.Dean ve Seamus da asalarını çıkardılar ,tam onlarda savaşmak için aralarına daldıklarında buna fırsat bulamadan bir yeşil ışık patladı ve Seamus'un göğsüne geldi.Seamus birden yere yıkıldı.Dean acıklı olay karşısında hemen kendini yere attı Seamus'a:
-''Şaka yapmanın sırası değil hadi kalk!'' diyordu.Ama Seamus hiç tepki vermedi. Dean çok sinirlendi ve Ölüm Yiyen'lere lanetler göndermeye başladı ama nafile bişey olmuyordu hep kalkan büyüsü yapıyorlardı.Dean Belatrix'e bir peltebacak büyüsü yaptı ve isabet etti.Ardından arkasına bile dönemeden sırtına bir şey çarptı ve birden her şey yok oldu.Meğer gördüklerinin hepsi rüyaymış.