Oliver Quidditch antremanı yapmak için sahaya gitmişti. Sahada antreman yaparken Dean'ın yanına geldiğini gördü. Dean''Bana quidditch oynamayı öğretirmisin?''diye sordu. Oliver''Evet neden olmasın. Ama sana önce bir süpürge bulmamız lazım. Buldum sana bi Meşesap 79 hediye ediyorum bunu al.''dedi. Dean çok sevindi. İlk süpürgesini ona Oliver vermiş oldu.
Dean, Oliver gibi kaleci olmak istedi. Dean kaleye geçti. Oliver ona şut çekti ve tam o sırada etraf birden buz kesilmeye başladı. Sanki Hogwarts'ta mutluluk yok olmuştu. Birden bir Ruh Emici ortaya çıktı. Oliver ve Dean kaçmaya başladılar ama malesef Oliver yakalandı. Ruh emici Oliverin ruhunu emmeye başladı. Dean ordan kaçtı ve Dumbledore'nin yanına gitti ''Profesör, dışarda Oliver ve bana Quidditch oynarken Ruh Emiciler saldırdı. Çabuk yardım edin. Oliver yakalandı.'' Dumbledore'' Tamam hadi hemen gidelim''dedi ve Quidditch sahasına çok hızlı bir şekilde vardılar.Dumbledore orda Ruh Emicilere ''Patronus''büyüsü yaptı ve genç öğrencisi Oliver'i kurtardı.
Oliver''Teşekkür ederim Profesör Dumbledore''dedi ve Oliver bundan sonra dışarda antrenman yaparken daha dikkatli olmaya çalıştı.